SPONZORSTVA, POKROVITELJSTVA, DONACIJE

DONACIJE

Jedan od naših ciljeva je konzerviranje i restauriranje ostavštine Augusta Šenoe i njegove obitelji, te njezina digitalizacija kako bi ostavština ostala sačuvana za današnju generaciju i buduća pokoljenja.

Svi potrebni radovi bit će provedeni prema pravilima struke u ustanovama koje su za to ovlaštene i opremljene.

Naša prva akcija, prikupljanje sredstava za konzerviranje i restauriranje pisama Augusta i Slave Šenoa, je uspjela i pisma su trenutno u Hrvatskom državnom arhivu (HDA), a nakon konzervacije i restauracije organizirat ćemo njihovu izložbu u Kući Šenoa

U toku je naša druga akcija - prikupljanje sredstava za restauraciju petrolejke Augusta Šenoe.


Petrolejka Augusta Šenoe predviđena za restauraciju

Petrolejka Augusta Šenoe predviđena za restauraciju

Petrolejka Augusta Šenoe predviđena za restauraciju

Ako nam se želite pridružiti, Vaša donacija bit će dobrodošla i sa zahvalnošću ju prihvaćamo.

Molimo uplatu na račun Udruge "Svi naši Šenoe":

IBAN: HR34 2360 0001 1025 5258 6 kod Zagrebačke banke d.d.
SWIFT: ZABAHR2X

s naznakom:

donacija za petrolejku

Nakon konzervacije i restauracije lampa će biti izložena u Kući Šenoa, te ćemo objaviti novu akciju.

Umjesto novčanih priloga prihvaćamo i donaciju u knjigama – bilo kojeg izdanja djela Augusta Šenoa, Milana Šenoe, "Biskupskog sladopeka" Marije i Zdenka Šenoe ili knjiga o prošlosti Zagreba. Knjige možete osobno donijeti u prostorije naše udruge u Zagrebu, ulica Ive Mallina 27, a možete nas i nazvati na broj 091 7555 388 radi dogovora o preuzimanju knjiga.


SPONZORSTVA I POKROVITELJSTVA

Kuća Šenoa u Zagrebu, ulica Ive Mallina 27 zaštićeno je kulturno dobro i nalazi se u Registru nepokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, pod brojem Z-730.

Stambena visokoprizemnica sa suterenom izgrađena je 1928-29. kao obiteljska rezidencija dr. Milana Šenoe. Ovdje je s obitelji svog sina živjela Slava Šenoa, udovica Augusta Šenoe. Autor projekta je arhitekt Ćiril Metod Iveković.

Izvorna građevna supstanca i oprema kuće u velikoj je mjeri očuvana, ali je nužna sanacija krovišta, fasade, te vanjske i unutarnje stolarije. Kuća Šenoa zaokružena je cjelina visoke kulturno-povijesne vrijednosti, kao prostorni okvir sačuvane obiteljske zbirke Šenoa.

S obzirom na nužne radove veće vrijednosti, potencijalne sponzore i pokrovitelje molimo da prijedloge ugovora o sponzorstvu, odnosno pokroviteljstvu, dostave na e-mail adresu: kuca ath senoa doth eu

Učitavam...