SPONZORSTVA, POKROVITELJSTVA, DONACIJE

DONACIJE

Jedan od naših ciljeva je konzerviranje i restauriranje ostavštine Augusta Šenoe i njegove obitelji, te njezina digitalizacija kako bi ostavština ostala sačuvana za današnju generaciju i buduća pokoljenja.

Svi potrebni radovi bit će provedeni prema pravilima struke u ustanovama koje su za to ovlaštene i opremljene.

Ako nam se želite pridružiti, Vaša donacija bit će dobrodošla i sa zahvalnošću ju prihvaćamo.

Molimo uplatu na račun Udruge "Svi naši Šenoe":

IBAN: HR34 2360 0001 1025 5258 6 kod Zagrebačke banke d.d.
SWIFT: ZABAHR2X

Umjesto novčanih priloga prihvaćamo i donaciju u knjigama – bilo kojeg izdanja djela Augusta Šenoa, Milana Šenoe, "Biskupskog sladopeka" Marije i Zdenka Šenoe ili knjiga o prošlosti Zagreba. Knjige možete osobno donijeti u prostorije naše udruge u Zagrebu, ulica Ive Mallina 27, a možete nas i nazvati na broj 091 7555 388 radi dogovora o preuzimanju knjiga.


SPONZORSTVA I POKROVITELJSTVA

Kuća Šenoa u Zagrebu, ulica Ive Mallina 27 zaštićeno je kulturno dobro i nalazi se u Registru nepokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, pod brojem Z-730.

Stambena visokoprizemnica sa suterenom izgrađena je 1928-29. kao obiteljska rezidencija dr. Milana Šenoe. Ovdje je s obitelji svog sina živjela Slava Šenoa, udovica Augusta Šenoe. Autor projekta je arhitekt Ćiril Metod Iveković.

Izvorna građevna supstanca i oprema kuće u velikoj je mjeri očuvana, ali je nužna sanacija krovišta, fasade, te vanjske i unutarnje stolarije. Kuća Šenoa zaokružena je cjelina visoke kulturno-povijesne vrijednosti, kao prostorni okvir sačuvane obiteljske zbirke Šenoa.

S obzirom na nužne radove veće vrijednosti, potencijalne sponzore i pokrovitelje molimo da prijedloge ugovora o sponzorstvu, odnosno pokroviteljstvu, dostave na e-mail adresu: kuca ath senoa doth eu

Učitavam...