ZA ŠKOLE

Suradnja sa školama

Kuća Šenoa nudi suradnju s osnovnim i srednjim školama. Time na neki način realiziramo zamisao Augusta Šenoe kako knjigu približiti mladima, jer oni su ti koji će nas naslijediti u čuvanju naše baštine. August Šenoa zalagao se za obrazovanje i to jednako djevojčica kao i dječaka o čemu je pisao u pripovijesti "Branka", ali i u nizu članaka objavljenih u časopisu "Vienac".

"Na mlađima stoji svijet, njihov rad – naša budućnost"
"Obrazovanje naroda je zvijezda što nam uvijek pred očima lebdi..."
August Šenoa

Razgled Kuće Šenoa

Učenici u Kući Šenoa tijekom 2 školska sata mogu čuti iz prve ruke priču o svim našim Šenoama, s naglaskom na Augusta Šenou. U sobi s namještajem, bibliotekom i predmetima koji su pripadali Augustu Šenoi, učenicima i njihovim profesorima približit ćemo lik i djelo Augusta Šenoe. U sklopu navedenog predviđena je i mogućnost da profesori održe sat lektire u sobi Augusta Šenoe ili radionice literarnih grupa, čitaonice, slušaonice, itd.

Osim obilaska redovnog postava Kuće Šenoa i radionica vezanih za hrvatski jezik, nastavnici geografije i likovne kulture mogu sa svojim učenicima održati radionice iz tih predmeta vezano na djela Milana i Branka Šenoe.

Sve navedene aktivnosti održavaju se uz prethodnu najavu u trajanju dva školska sata od ponedjeljka do petka u terminu od 14,00 do 19,00 sati (posljednja grupa ulazi u 17,30 sati). Iznimno, moguć je dolazak i prijepodne, te subotom od 11,00 do 18,00 sati (posljednja grupa ulazi u 16,30 sati).

Cijena je 20,00 kuna po učeniku. Nastavnici u pratnji imaju besplatan ulaz. Plaćanje je moguće putem narudžbenice ili gotovinom pri dolasku u Kuću Šenoa.

Ostajemo otvoreni i za druge aktivnosti. Čekamo vaše prijedloge!


Rezervacija termina za razgled Kuće Šenoa

ERROR: no Template(s) with ID='SKO,' and TYPE='F'

Razgled grada Zagreba putevima Augusta Šenoe

Od spomenika Augusta Šenoe u njegovoj rodnoj Vlaškoj ulici uz pratnju učiteljice Branke iz istoimene pripovijesti Augusta Šenoe hoda se ulicama i trgovima kojima je hodao sam August i u koje je smjestio radnje svojih književnih djela. Učiteljica Branka priča anegdote (štiklece) i manje poznate detalje iz života i rada Augusta Šenoe i povijesti grada Zagreba.

Razgled završava po želji:

  • u Kući Šenoa uz razgled muzeja (ukupni trajanje 3 sata, cijena po učeniku 40,00 kn: 20,00 kn razgled + 20,00 kn Kuća Šenoa)
    Ovo preporučamo ako se dolaze veće školske grupe, pa dok je jedna grupa u Kuči Šenia, druga hoda Zagrebom putevima Augusta Šenoe do Kuće Šenoa. Nakon 1,5 sati grupe se razmijene.
  • u Mesničkoj ulici do kuće u kojoj je preminuo August Šenoa (ukupni trajanje 2 sata, cijena po učeniku 20,00 kn)

Nudimo i razgled grada po,lokacijama na kojima je stanovao August Šenoa, također uz pratnju Šenoine učiteljice Branke - od Mirogoja (njegovog vječnog stana, i 5 adresa u užem centru grada i Gornjem gradu) - trajanje 2,5 - 3 sata, cijena 20,00 kn po učeniku + karta za gradski bus Kaptol-Mirogoj-Kaptol.

Kontaktirajte nas telefonom ili ispunjavanjem kontakt formulara klikom OVDJE


Službena mišljenja i preporuke


Mišljenje
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Podrška i pokroviteljstvo
Matica Hrvatska

Preporuka osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije
Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije

Preporuka osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

Učitavam...